poniedziałek, 10 października 2011

Super latwy sposob na rybe



    Wracam po dlugiej przerwie... przepraszam,ze sie nic nie dzialo,ale obiecuje to naprawic w krotkim czasie.
Dzis bedzie bardzo prosty przepis na rybe,tak zwany klasyk :) 
Ryby moglabym jesc codziennie..nie wspomne o owocach morza, ktore wprost kocham.
Nie przyrzadzam potraw z nich, ktore wymagaja jakiegokolwiek wiekszego zaangazowania, bo najlepsza   jest prostota.

CYTRYNOWA RYBA W TYMIANKU
(na dwie osoby)

  • losos,dorsz,pstrag (wszystko jedno) okolo 600 gr
  • sok z polowki cytryny i druga polowka pokrojona na plasterki
  • swiezy tymianek okolo 8-9 galazek
  • dwa zabki czosnku pokrojone w plasterki,ale moze tez byc wycisniety
  • dobra kropla oliwy
  • gruba sol i swiezo zmielony pieprz


Rybe polewamy sokiem z cytryny,kladziemy na galazkach tymianku (okolo trzech-czterech)
Skrapiamy oliwa, dodajemy czosnek
i doprawiamy sola i pieprzem.
Nastepnie dodajemy pozostale galazki tyminaku na wierzch ryby i kladziemy plasterki cytryny.
W miedzyczasie rozgrzewamy piekarnik do okolo 180°C,
rybe pieczemy okolo 12 minut.
Proscizna....
Zycze wam smacznego mniaaam :P
p.s. dzisiaj rybka podana byla z tabouleh o czym w najblizszym czasie :)

2 komentarze:

  1. Why pеople still mаκe use οf to read news
    papers when in this technological world the wholе thing is aсceѕsіble οn web?


    Haѵe a look at my weblοg - short term loans

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...