sobota, 25 sierpnia 2012

Rogaliki na szybkości


Dziś pokażę wam jak zrobić pyszne rogaliki,
które nie wymagają zbyt wiele czasu i pracy ;)
Bardzo dobre na przekąskę i na piknik.

ROGALIKI Z BOCZKIEM I GRUSZKAMI
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 2 gruszki pokrojone w kostkę około 1 cm
  • 150gr boczku wędzonego pokrojonego w kostkę
  • 1 cebula
  • łyżka miodu
  • ser gorgonzola pokrojony w kostkę
  • garść rozmarynu
  • 1 roztrzepane jajko
  • sól,pieprz
  • łyżeczka oliwy z masłem
  • sok z jednej limonki
Rozgrzewamy olej z masłem 
i podsmażamy cebulę oraz boczek.
Dodajemy gruszki,polewamy miodem i sokiem z limonki.
Doprawiamy do smaku i odparowujemy płyny.
W międzyczasie podgrzewamy piekarnik do 180°C.
Ciasto francuskie kroimy na trójkąty, kładziemy łyżeczkę farszu


i dodajemy kostkę sera na górę i zawijamy.


Smarujemy roztrzepanym jajkiem rogaliki 


i wsadzamy do piekarnika na około 30 minut.
A potem już tylko degustujemy ;)


Smacznego życzę!!

1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...