- co najmniej dwie garsci natki pietruszki
- 4 male cebulki wraz ze szczypiorkiem
- 4-5 srednich pomidorkow koktajlowych drobniutko pokrojonych
- okolo 10 listkow swiezej miety posiekanej
- sok z okolo poltorej cytryny
- 1/4 szklanki oliwy
- pol ogorka drobniutko posiekanego razem ze skorka(nie zrobi sie woda)
- 2-4 lyzki kuskusu albo bulgara ugotowanego lub nie (nasiaknie sokiem z cytryny i oliwa w lodowce przez dwie godziny)
- sol,pieprz
Wszystko nalezy drobniutko pokroic.
Zmieszac razem ale nie widelcem,czy lyzka.
Moi drodzy kuskus lub bulgar mieszamy raczkami.
Wtedy nam sie nie poskleja i pieknie sok wsiaknie w kaszke.
Mozemy podawac tabouleh na lisciach salaty lodowej lub jaka mamy do dyspozycji :)
Zdrowego i smacznego zycze ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz