wtorek, 26 czerwca 2012

Dorsz na zielonej kołderce


Nie za bardzo ostatnio mam czas i chęci na gotowanie.
W związku z tym "szybka" ryba :)

DORSZ
  • kawałek białej ryby (dorsz,halibut,co tam mamy)
  • duża garść świeżego szpinaku 
  • duża garść szczypioru z zielonej cebulki
  • duża garść natki ze selera 
  • duża garść pokrojonego w kostkę fenkułu (koper włoski)
  • sól,pieprz,ostra papryka
  • pół łyżeczki oliwy,pół łyżeczki masła
Rozgrzewamy oliwę z masłem,
wrzucamy na nie zielone składniki,
Mieszamy, gotujemy około dwóch minut.
Następnie dodajemy rybę pokrojoną na duże kostki.
Smażymy około 7 minut (zależy jaka duża jest ryba).
Wykładamy na talerz,solimy i pieprzymy oraz dodajemy ostrą paprykę,
oczywiście opcjonalnie ;)



 życzę smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...