środa, 23 maja 2012

Sardynkowo-Cytrynowa Terrina



Dziś szybki pasztecik ze sardynek.
Wyśmienity do kanapek na lunch.
Przepis podpatrzony tutaj
Przygotowanie go nie zabiera dużo czasu.
Możemy go podawać na kanapce,
razem z chipsami kukurydzianymi, lub macą.
Ja jeszcze się pokusiłam o wiosenna cebulkę oraz serek homogenizowany
 wymieszany z lekkim majonezem.

Pasztet Sardynkowy

  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 2 puszki sardynek w oleju (sardynki wykorzystać razem z olejem)
  • 4 łyżki masła niesolonego,miękkiego
  • 2 łyżeczki pieprzu czarnego
  • 2 łyżeczki skórki cytrynowej
  • 2 łyżeczki listków świeżego tymianku 

Wszystko wymieszać w blenderze na jednolitą,gładką masę.
W razie potrzeby dodać soli lub pieprzu.
Można też dodać soku z cytryny.
Podawać od razu.
Pasztecik przechowujemy w lodówce,ale przed podaniem musimy 
wyjac go przynajmniej na godzinę,aby nabrał temperatury pokojowej,
wtedy oczywiście lepiej smakuje.



życzę smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...