Nie za bardzo ostatnio mam czas i chęci na gotowanie.
W związku z tym "szybka" ryba :)
DORSZ
- kawałek białej ryby (dorsz,halibut,co tam mamy)
- duża garść świeżego szpinaku
- duża garść szczypioru z zielonej cebulki
- duża garść natki ze selera
- duża garść pokrojonego w kostkę fenkułu (koper włoski)
- sól,pieprz,ostra papryka
- pół łyżeczki oliwy,pół łyżeczki masła
Rozgrzewamy oliwę z masłem,
wrzucamy na nie zielone składniki,
Mieszamy, gotujemy około dwóch minut.
Następnie dodajemy rybę pokrojoną na duże kostki.
Smażymy około 7 minut (zależy jaka duża jest ryba).
Wykładamy na talerz,solimy i pieprzymy oraz dodajemy ostrą paprykę,
oczywiście opcjonalnie ;)
życzę smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz