niedawno przypomnialam sobie swietny przepis.
na ta zapiekanke jeszcze za czasow studenckich zapraszalam wszystkich.
blyskawiczna robota,a rezultat doskonaly ;)
do tego kazdy byl zadowolony,
ja,bo nie musialam spedzac godzin w kuchni,a goscie zachwyceni smakiem.
ZAPIEKANKA-KUKURYDZA
na ta zapiekanke jeszcze za czasow studenckich zapraszalam wszystkich.
blyskawiczna robota,a rezultat doskonaly ;)
do tego kazdy byl zadowolony,
ja,bo nie musialam spedzac godzin w kuchni,a goscie zachwyceni smakiem.
ZAPIEKANKA-KUKURYDZA
- bagietka lub chleb tostowy ( w zaleznosci od ilosci osob,ze trzy zapiekanki na osobe,trzeba sie liczyc z tym,ze goscie moga zjesc o wiele wiecej ;) )
- 1-2 puszki kukurydzy
- dobry zolty ser (edam,gouda,gruyére)
- maslo
- sol,pieprz
- rozgrzac piekarnik do okolo 170°C
- pokroic bagietke na spore kawalki
- odcedzic kukurydze
- na pieczywo nalozyc mala lyzeczka kukurydze (uwaga! spada...)
- posypac startym na drobno zoltym serem
- posolic,popieprzyc
- na wierzch nalozyc platek masla
- wsadzic do piekarnika na 5-10 minut
- pilnowac, nie spalic! ZAPIEKANKA-GRZYBY
- bagietka lub chleb tostowy
- pol kilograma pieczarek albo inych grzybow
- dobry zolty ser ( edam,gouda,gruyére)
- cebula
- maslo
- sol,pieprz
- rozgrzac piekarnik do 170°C
- bagietke pokroic
- cebule i grzyby drobno pokroic
- usmazyc na masle (mozna dodac troszke oliwy,zeby sie maslo nie przypalilo)
- poukladac nastepnie na bagietkach
- posypac drobno startym serem
- zapiec 5-10 minut
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz