Dziś szybki pasztecik ze sardynek.
Wyśmienity do kanapek na lunch.
Przepis podpatrzony tutaj
Przygotowanie go nie zabiera dużo czasu.
Możemy go podawać na kanapce,
razem z chipsami kukurydzianymi, lub macą.
Ja jeszcze się pokusiłam o wiosenna cebulkę oraz serek homogenizowany
wymieszany z lekkim majonezem.
Pasztet Sardynkowy
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 2 puszki sardynek w oleju (sardynki wykorzystać razem z olejem)
- 4 łyżki masła niesolonego,miękkiego
- 2 łyżeczki pieprzu czarnego
- 2 łyżeczki skórki cytrynowej
- 2 łyżeczki listków świeżego tymianku
Wszystko wymieszać w blenderze na jednolitą,gładką masę.
W razie potrzeby dodać soli lub pieprzu.
Można też dodać soku z cytryny.
Podawać od razu.
Pasztecik przechowujemy w lodówce,ale przed podaniem musimy
wyjac go przynajmniej na godzinę,aby nabrał temperatury pokojowej,
wtedy oczywiście lepiej smakuje.
życzę smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz